Bahar Şarkıları Konserimiz

Bahar Şarkıları Konserimiz

Bu yıl 13 yaşını kutlayan Odamız Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserlerinde buluşmayı çok özlemiştik.

Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları çalışmalarına yeniden başlayan Koromuzla, 11 Haziran 2022 Cumartesi akşamı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda gerçekleştirdikleri güzel konserle iki yıldan sonra yeniden buluştuk.

Koromuzun kıymetli Şefi Meriç DÜZBAŞ, bu konser için hepimizin türlü zorluklar geçirdiği bu dönemin ardından bahar şarkılarından oluşan bir repertuvar ile karşıladı bizleri.

Geçmişten günümüze, belleklerimizde, ruhumuzda yer bulmuş, baharın renklerini, çiçeklerini, mutluluğunu, coşkusunu taşıyan bu güzel eserlere izleyicilerin de katılımı ile salonun zaman zaman çok büyük bir koro haline dönüştüğü konserin en güzel anlarından biri, bis şarkısı için konseri izleyen en genç konukların sahneye davet edilmesi ve yine hepimizin bildiği ‘Kuş sesleri ovalara yayılır, insan ona hayran olur bayılır’ şarkısını koro ve dinleyicilerle birlikte söylemeleri oldu. Seyircilerden de yoğun alkış alan genç dinleyiciler Zeynep KARKAÇ, Lamia ve Mina CEBECİ kardeşler ve Çağan AÇIKALIN’a Şefimiz birer buket vererek teşekkür etti.

Konserin sonunda Odamız Başkanı Op. Dr. Muharrem ŞENEL, Şefimize, saz sanatçılarımıza, koro üyelerimize ve konserin gerçekleşmesinde her aşamadaki değerli katkıları için Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN nezdinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ederek, ülkemizin tüm renkleriyle, türküleriyle, şarkılarıyla burada olduğumuzu hiçbir yere gitmediğimizi dile getiren bir konuşma yaptı.

Koromuza çalışmalarında başarılar diliyoruz ve gelecek yıl artık gelenekselleşen 14 Mart Tıp Bayramı Konseri’nde buluşmayı diliyoruz.

Fotoğraf : Ongun Batuhan Altan