Değerli Meslektaşımız;

TTB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası olarak 6 aydır devam eden Covid-19  pandemi sürecindeki olağanüstü gayret ve çalışmalarınızı biliyoruz. Ancak aynı gayreti sağlığı yönetenlerde göremiyoruz. Tüm sorumluluğu sağlık çalışanlarına ve halkın sırtına yükleyerek başarı öyküsü yazmaya kalkanlardan artık bir çözüm üretemeyeceklerini anlamış bulunuyoruz.  Bu süreçte insanüstü gayret gösteren biz hekimler ve sağlık çalışanları ruhsal, bedensel, sayısal anlamda TÜKENİYORUZ. Bu tükenmişliği ve sağlık çalışanlarının ölümlerini engellemek, kamuoyunda duyarlılık yaratmak ve sağlık yöneticilerine sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak amacıyla; 14-18 Eylül haftasında “SİZ YÖNETEMİYORSUNUZ BİZ ÖLÜYORUZ” diyeceğiz.

Türk Tabipler Birliği tarafından;  COVID-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için 14 Eylül – 18 Eylül #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz  Haftası ilan edildi.

14 Eylül Pazartesi – 18 Eylül Cuma  günleri hafta boyunca;

1. Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, bugüne kadar COVID-19 nedeniyle yitirdiğimiz bütün yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının anısına saygı gereği; sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 1 hafta boyunca  “siyah kurdele” takılmasına,
  2. 2. Hafta boyunca her gün yapılacak etkinlikleri, sağlık çalışanlarının COVID salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu  yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenlenmesi, #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz başlığıyla paylaşımlar yapılmasına,
  3. 3. Siyah kurdele ile cisimleşen farkındalığı yaygınlaştırma amacıyla, kurdele içerikli afişlerin hastane odalarından eczanelere, binalarımızın dış cephelerinden, oda pencerelerimize kadar hayatın her mekanına  yaygın olarak asılmasına,
  4. 4.  COVID-19 konusunda,  Haziran ayında hükümet tarafından atılan “yeniden normalleşme” politikasının ortaya çıkan vahim sonuçlarını görünür kılmak ve COVID-19 ile mücadelenin en ön safındaki hekim ve sağlık çalışanlarının durumunu yansıtmak ve yetkili konumdakilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak üzere;

15 Eylül Salı günü Oda Başkanımız Dr. Nesrin Ekici’ nin Sağlık Müdürlüğü ( Eski Hava Hastanesi) önünden saat 18.30’ da başlayan Eskişehir Bilecik Tabip Odası (İsmet İnönü Cad. No:20 Tıp İşhanı) önünde son bulacak tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirmesine, bitiş noktasında saat 18.50’ de fiziki mesafeye dikkat edilerek hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere hemşire, sağlık memuru, diş hekimi, eczacı, veteriner hekimler ve sağlık sendikaları tarafından karşılanarak basın açıklaması yapılmasına,

1. 17 Eylül Perşembe günü saat: 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına; Diğer işyerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak COVID-19 vefatı kabul edilen ve resmi COVID-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden onbinlerce yurttaşımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşları yapılmasına karar verilmiştir.

Sevgili meslektaşlarımız biliyoruz çok çalışıyor, çok yoruluyor ve emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Biliyoruz her konuda aynı düşünmüyoruz, her eylemde siz bizim yanımızda olamıyor veya olmak istemiyorsunuz, bizler de sizin her sorununuzda yanınızda olamıyoruz, sorunları çözme konusunda yetersiz kalabiliyor, bazen yeterli çaba gösteremiyoruz bazen ne kadar çaba göstersek de başaramıyoruz.

Ancak tüm dünyayı saran bu olağanüstü günlerde doğrudan bizi, ailelerimizi, sevdiklerimizi ilgilendiren bu can yakıcı sorunda hem halkımızın hem bizlerin sağlığı için tüm çelişkilerimizi bir yana bırakarak birlikte mücadele etme zamanıdır. Bizler için çözüm üretmeyeceği aşikâr olan yöneticileri yapmasını gerekenleri yaptırmanın yolu birlikte güçlü mücadeleden geçer ki çok uygun bir zamandayız bunun için.

Eylemlerimize sadece katılmak değil, başkalarının da katılımını sağlayarak mücadeleyi büyütmek gelecekte elde etmeyi istediğimiz haklarımıza da kavuşmak için çok değerli olacaktır.

SAĞLIK, SEVGİ VE DOSTLUKLA…

1. NESRİN EKİCİ

ESKİŞEHİR-BİLECİK TABİP ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Yakaya takılabilmek üzere tasarlanan siyah kurdele web sitemizden (www.ebto.org.tr)  temin edilebilir.