Barışı Savunan Herkese Çağrımızdır!

Basına, Kamuoyuna, Bütün Meslektaşlarımıza, Emek-Meslek Örgütlerine, Siyasi Partiler ve Kurumlara, Barışı Savunan Herkese Çağrımızdır!

“SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR” DEDİKLERİ İÇİN CEZALANDIRILMAYA ÇALIŞILAN TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNİN YANINDAYIZ!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi üyeleri hakkında 24 Ocak 2018 günü yayınladıkları “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle açılan dava 3 Mayıs Cuma günü Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde sonuçlandı.

TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesi barışı savundukları için, yalnız ve yalnız barışı savundukları için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan ikişer kez 10’ar ay hapis cezasına, 1 üyesi ise 2016 yılındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ayrıca 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak bütün meslektaşlarımızı, emek-meslek örgütlerinin, siyasi partiler ve kurumların değerli temsilcilerini, barışı savunan herkesi 7 Mayıs 2019, Salı günü konuyla ilgili olarak yapacağımız basın toplantısına katılmaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Saygılarımızla.

YER: EBTO Ata Soyer Salonu, saat: 12.45

ESKİŞEHİR-BİLECİK TABİP ODASI YÖNETİM KURULU