13. BASIN SAĞLIK ÖDÜLLERİ

BASIN SAĞLIK ÖDÜLLERİNİN BU YIL 13. SÜ VERİLECEKTİR

ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

AMAÇ VE KAPSAM

Eskişehir Tabip Odası bu çalışmayla, sağlık alanına duyarlı, toplum sağlığı sorunlarını gündeme getirerek çözümü, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda gerçeklere dayalı araştırma yapan basın mensuplarını ve basın  yayın organlarını ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

ÖDÜLLER

• Yazılı basınhaber
  • Araştırma
  • Karikatür
  • Köşe yazısı
  • TV program

dallarından her birine ödüle layık görülen bir adaya verilir.

KATILMA KOŞULLARI

• Bütün basın mensupları ödüller için aday gösterilebilir.
  • Her aday yalnızca bir dalda aday gösterilebilir.
  • Adaylar kişisel olarak başvurabileceği gibi meslektaşları tarafından da aday gösterilebilir
  • Tüm hekimler ve sağlık çalışanları basın sağlık ödülüne  aday gösterebilir.
  • Jüri Üyeleri veya birinci derece yakınları ödüle aday gösterilemezler
  • Başvurular en geç  28 Şubat 2019 tarihine dek Eskişehir Tabip Odası  ya elden veya postayla ulaşmış olmalıdır.
  • Başvurularda aday gösterinin adı soyadı, çalıştığı kurum, kısaca gerekçesi, hangi dalda aday gösterildiği,  adayın adı soyadı, çalıştığı gazete veya tv, eserin yayınlandığı gazete, dergi veya tv programının kayıtları (basılı doküman, cd  vb) adayın kısaca özgeçmişi ve bir adet fotoğraf, bulunmalıdır.
  • Eserler 28 Şubat 2018-28 Şubat 2019 tarihleri arasında yayınlanmış olmalıdır.

SEÇİM VE JÜRİ

Jüri her yıl Eskişehir Tabip Odası Yönetim kurulunca 5 kişi olarak belirlenir.2  kişi Yönetim Kurulundan 1 kişi Eskişehir Tabip Odası Bülten Komisyonundan 1 kişi Gazeteciler Cemiyetinden 1 kişi Çağdaş Gazeteciler Derneğinden  katılımla oluşur. Jüri her yıl Mart ayının ilk haftasında toplanarak ödüle  layık görülen basın mensuplarını ve eserleri belirler. En iyi eseri belirleme yöntemlerini jüri üyeleri kendi aralarında kararlaştırır. Ödüller 14 Mart 2019 günü ilan edilir ve sahiplerine verilir.

ÖDÜL

Her yıl ayrıca yönetim kurulunca belirlenecek başka bir ödül konulmazsa bütün eserler plaket ve ödül yazısı ile ödüllendirilir. Ödüle layık görülen eserler ve basın mensupları Eskişehir Tabip Odası Bülteni ve web sayfasında yayınlanır.

Bu ödül yönetmeliğini Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu yönetir.

Eskişehir Tabip Odası

Tel: 05056761111