14 Mart Tıp Bayramı Resmi Töreni

Odamız 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, saat 09:00’da Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı’nda Çelenk Takdim Töreni ile başladı. Törende Atamıza saygı ve minnet duygularımızı sunduk.

Odamız 14 Mart Tıp Bayramı Töreni, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Kongre Merkezi’nde Saat 18:00’de, Ulu Önder Atatürk ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Töreni, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, katılımlarıyla onurlandırdı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in, ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’un kutlama mesajı gönderdiği törende, meslek odalarının, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve basının değerli temsilcileri bizleri yalnız bırakmadı.

Saygı duruşunun ardından geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan meslektaşlarımız, Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu,Prof. Dr. Asuman Müftüoğlu,Dr. Hüseyin Karabayram ve Dr. Yılmaz Şentürk’ü andık hep birlikte.

Ardından Odamız Başkanı Dr. Hamit GÜÇLÜER Tıp Bayramı’nın kısa tarihini ve oda yönetiminde yer aldığı 2 yıllık süreci  değerlendiren  konuşmasını  yaptı.

Daha sonra, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç konuşmasıyla törenimize katkı sundu.

Törenin sonraki bölümünde Odamız Başkanı Dr. Hamit GÜÇLÜER, hekimlik mesleğine 30, 40 ve 50 yıl emek vermiş meslektaşlarımıza şükran plaketlerini takdim etti. Bu yıl şükran plaketi alan meslektaşlarımız:

Eskişehir Tabip Odası bölgesinde meslekte 30 yılını tamamlayan hekimler

Dr. İhsan Atilla MUTLU

Dr. Serpil ONAT

Dr. Ali Ulvi SONGÜR

Törenin sonraki bölümünde Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Basın Sağlık Ödüllerinin 12. si takdim edildi.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, sağlık alanındaki tüm çabaların ve yaşanan gerçeklerin aktarılması ve doğru sağlık haberciliğinin, halkın sağlığı için ne denli önemli olduğunun vurgulanması amacıyla 2006 yılından bu yana Basın Sağlık Ödülü vermektedir.

Bu yılın ödülleri;

1. Yerel Basın Sağlık Ödülü

Selin Uz Sakarya Gazetesi “Hasta da Mağdur Doktor da” Haberiyle

2. Haberleriyle Eskişehir Sağlık Ortamına Yaptıkları Katkılardan Dolayı;

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği

3. Yaygın Basın Sağlık Ödülleri

▫  Cumhuriyet Gazetesi’nden Sibel Bahçetepe “Acil Serviste Renk Farkı Cep Yakıyor” haberi ile

▫ Birgün Gazetesi’nden Burcu Cansu’ya Şehir Hastaneleri ile ilgili haberleri nedeniyle

▫  CNN Türk’ten Güven İslamoğlu’na Yeşil Doğa programı

Törenin son bölümünde kısa bir dinletiden sonra , verilen kokteylde meslektaşlarımız sohbet edip, özlem giderdiler.