Basın açıklaması

Değerli Basın ve Eskişehir kamuoyuna;

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde dün gerçekleşen silahlı saldırı sonucu 4 akademisyen yaşamını yitirmiştir.
Bu üzücü olay hepimizi derinden sarsmıştır.
Eskişehir -Bilecik Tabip Odası olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz..
Şiddetin bulaşıcı olduğu bilinmekle birlikte  şiddet söylemlerinin arttığı ve toplumun tüm kesimlerini etkilediği bir ortamda sıradanlaşmış bu şiddet akademide bir katliam olarak kendini göstermiştir. İnsanları ihbarcılığa teşvik eden OHAL’in bir an önce sonlandırılması ve olağan yaşam koşullarının sağlanması toplumun ruh sağlığı açısından son derece elzem hale gelmiştir.
Yaşanan olayın ardındaki tüm gerçeklerin ve bu konuda ihmali olanların en kısa sürede ortaya çıkarılmasını  umuyor,  yaşamını yitiren akademisyenlerin ailelerine,çalışma arkadaşlarına ve Eskişehir kamuoyuna  baş sağlığı ve sabır diliyoruz.Saygılarımızla.
Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu