Basın Sağlık Ödülleri

Değerli basın mensupları,

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası tarafından bu yıl 12.si düzenlenen “Basın Sağlık Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bilindiği gibi Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, sağlık alanındaki tüm çabaların ve yaşanan gerçeklerin aktarılması ve doğru sağlık haberciliğinin halkın sağlığı için ne denli önemli olduğunu vurgulaması amacıyla 2006 yılından bu yana basın sağlık ödülleri vermektedir.

Toplum sağlığına, doğaya, çevreye olan duyarlılığı artıran, bu sorunların çözümüne katkı sağlayan haber, makale, TV programına verilen ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle:

1-Yerel Basın Sağlık Ödülleri;

Sayın SELİN UZ: Sakarya gazetesi muhabiri, ”Hasta da Mağdur Doktor da” ,başlıklı haberi nedeniyle

2.Yaygın Basın Sağlık Ödülleri;

Sayın SİBEL BAHÇETEPE: Cumhuriyet Gazetesi muhabiri, ”Acil Serviste Renk Farkı Cep Yakıyor” başlıklı haberi nedeniyle,

Sayın BURCU CANSU: Birgün Gazetesi muhabiri “Şehir Hastaneleri” konulu araştırma yazıları nedeniyle,

Sayın GÜVEN İSLAMOĞLU: CNN TÜRK TV program yapımcısı,” Yeşil Doğa” adlı çevre programları nedeniyle,

3.Jüri Özel Ödülü; Güzel kentimize yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral konusunda ilimizde basılan yerel gazetelerin hemen tümünde santrale karşı duruş sergilemesi, mücadeleye aktif destek vererek yaşadığı toplumun sağlığını korumak adına yaptıkları değerli çalışmalar nedeniyle tüm gazetecilerimiz adına Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneğine jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.09.03.2018.

Saygılarımızla.

ESKİŞEHİR-BİLECİK TABİP ODASI YÖNETİM KURULU.