14 MART TIP BAYRAMI TÖRENİ

Odamız 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, saat 09:00’da Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı’nda Çelenk Takdim Töreni ile başladı. Törende Atamıza saygı ve minnet duygularımızı sunduk.

Odamız 14 Mart Tıp Bayramı Töreni, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Kongre Merkezi’nde Saat 18:00’de, Ulu Önder Atatürk ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Töreni, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye USLUER, katılımlarıyla onurlandırdı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet ATAÇ’ın ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’un kutlama mesajı gönderdiği törende, meslek odalarının, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve basının değerli temsilcileri bizleri yalnız bırakmadı.

Saygı duruşunun ardından geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan meslektaşlarımız, Dr. Süleyman KORKMAZ, Dr. Faris ÇOLAK, Dr. Havva SÜZEN ve Dr. Abdullah ÖKSÜZ’ü andık hep birlikte.

Ardından Odamız Başkanı Dr. Hamit GÜÇLÜER Tıp Bayramı’nın kısa tarihini aktardı bizlere, sağlıkta içinde bulunduğumuz olumsuz koşulları özetledi ve Türk Tabipleri Birliği’nin 2017 14 Mart’ı için talep ettiği, haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iade edilmesi, hastaya yeterli süre ayrılmasının sağlanacağı çalışma koşullarının oluşturulması, çalışırken ve emeklilikte insanca ücretin sağlanması ve sağlıkta şiddetin sona erdirilmesini içeren dört ana maddelik talebini bir kez daha dile getirdi.

Daha sonra, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye USLUER, bir hekim olarak bu törende bulunmanın duygusal anlamını hem de ülkemizin mevcut sağlık durumunu içeren duygu yüklü ve anlamlı bir konuşma yaptı.

Törenin sonraki bölümünde Odamız Başkanı Dr. Hamit GÜÇLÜER, hekimlik mesleğine 30, 40 ve 50 yıl emek vermiş meslektaşlarımıza şükran plaketlerini takdim etti. Bu yıl şükran plaketi alan meslektaşlarımız:

30. yıl

50. yıl

1. Prof. Dr. Cengiz ÖNER
2. Op. Dr. Okan Arslan SAY

Bir önceki dönemde görev yapan oda başkanına plaket verilmesi geleneğiyle, 2012-2016 döneminde Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı olarak gösterdiği üstün gayretler için Dr. Bülent Nazım YILMAZ’a da bir plaket takdim edildi.

Son olarak bir plaket de odaya 2006 yılından bu yana sunduğu katkılar nedeniyle Dr. Nazan BAŞIBÜYÜK AKSARAY’a verildi. Dr. AKSARAY yaptığı konuşma ile bu plaketi odaya yoğun iş koşullarına karşın evlerinden, çocuklarından fedakarlık göstererek gece gündüz demeden emek veren tüm arkadaşları adına aldığını belirtti.

Plaket takdiminin ardından, plaket alan meslektaşlarımızla toplu anı fotoğrafı çekildi.

Törenin sonraki bölümünde Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Basın Sağlık Ödüllerinin 11.si takdim edildi.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, sağlık alanındaki tüm çabaların ve yaşanan gerçeklerin aktarılması ve doğru sağlık haberciliğinin, halkın sağlığı için ne denli önemli olduğunun vurgulanması amacıyla 2006 yılından bu yana Basın Sağlık Ödülü vermektedir.

Bu yılın ödülleri;

Yerel basın ödüllerinin sahipleri:

1. Araştırma dalında Tuğba KOÇAL ( Manşet Gazetesi )
  1. Haber dalında Gökhan KOÇAL ( Yenigün Gazetesi )
  1. Televizyon Programı dalında Hanife KAMAR ( Kanal 26)
  1. Jüri Özel Ödülü: Aydın SARIOĞLU ( İhlas Haber Ajansı )
  1. Jüri Özel Ödülü: Şaban BAĞCI ( Esgazete )

Ödül takdiminin ardından bir konuşma yapan Şaban BAĞCI, ödülünü tutuklu gazeteciler adına aldığını belirten anlamlı bir konuşma yaptı.

Bu yıl ulusal basın ödülleri, ülkemizin iki güçlü ve cesur kaleme sahip gazetecisine sunuldu.

1. Köşe Yazısı dalında, 1 Mart 2017 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “İki ‘karanlık’ sözleşme daha” isimli yazısı ile Çiğdem TOKER
  1. Araştırma dalında “FITRAT” “İş Kazası Değil, Cinayet” başlıklı kitabı İle İsmail SAYMAZ

Çiğdem TOKER ödül konuşmasında, ödüle konu olan şehir hastaneleri yoluyla  devletin nasıl zarara uğratıldığına bir kez daha değindi ve bu konunun takipçisi olacağını belirtti.

İsmail SAYMAZ ise konuşmasında, Türkiye’de iş cinayetlerinin ileri sürüldüğü gibi ‘fıtrat’ yada ‘kader’ olmadığını, ülkede uygulanan neoliberal politikaların sonucu olduğunu bir kez daha belirtti ve ödülünü kısa bir süre önce çalıştığı inşaatta yüksekten düşerek iş cinayeti kurbanı olan teyzesinin eşi Salih COŞKUN’a ithaf etti.

Törenin son bölümünde keman sanatçısı Başak GÜÇLER kısa bir dinleti sundu ve ardından meslektaşlarımız verilen kokteylde sohbet edip, özlem giderdiler.